De geschiedenis van de Chute gaat helemaal terug tot aan het begin van de beruchte jaren ’90. In de zomer van dat jaar bedachten een aantal mensen van de Gereformeerde Kerk te Nieuwendijk dat het leuk zou zijn om een jeugdvereniging op te starten waar mensen naartoe konden die de club ontgroeid waren (16+ dus). Van het één kwam het ander, en zo werd op 20 augustus 1990 het eerste bestuur samengesteld. De eerste officiële Chute-avond was vier weken later, op 15 september 1990.

Wegens gebrek aan een goed onderkomen werden de eerste twee Chute-seizoenen gehouden op de zolder van de familie Antonides aan de buitendijk. In 1992 werd er uiteindelijk een vaste locatie gevonden voor de jeugdvereniging. Men kreeg een eigen lokaal op de 1ste verdieping van de Oude School (tegenover de Gereformeerde Kerk). Hier bleef de Chute zo’n elf jaar zitten.

Ook dit bleek geen vaste verblijfplaats te zijn, want al vele jaren lagen er plannen klaar om de Oude School af te breken, of te gebruiken voor andere doeleinden. Rond het jaar 2000 kregen deze plannen steeds meer een vaste vorm, en zag het er naar uit dat de Chute opnieuw een ander onderkomen moest vinden. Ook het feit dat de Oude School steeds onveiliger begon te worden (de zolderverdieping was uiteindelijk al verboden terrein wegens instortingsgevaar) speelde een rol.
Uiteindelijk besloot de Gereformeerde Kerk bij te springen: de Chute kreeg toestemming om elke zondagavond gebruik te maken van de Inloop, een nieuwe aanbouw aan de kerk die vanaf zomer 2003 klaar was voor gebruik. Sindsdien verzamelen de Chuters zich elke zondagavond dus in de Inloop, waar de vereniging waarschijnlijk ook nog vele jaren zal verblijven!