Zoals elk jaar stond gisteren weer de jaarlijkse Herderstocht op het programma. Deze tocht vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend voor kerstmis (de donkerste dagen van het jaar) en voert de Chute meestal over de zachte kleigrond van de polders in de omgeving.
Meestal, want de omstandigheden waren gisteren een stuk zwaarder dan voorgaande jaren. Normaal hebben we te maken met droog, af en toe wat druilerig weer, maar dit jaar was het anders. Vorst en sneeuw maakten deze tocht tot een zeer bijzondere ervaring. Van tevoren werd er gevreesd dat de hele tocht niet door kon gaan – door een sneeuwdek van maar liefst 20 centimeter waren veel smalle polderwegen nauwelijks begaanbaar – maar uiteindelijk konden de dappere Chuters met de hulp van een vriendelijke chauffeur met jeep, toch het beginpunt van de tocht bereiken!
De rest van de avond was een zeer bijzondere tocht langs grienden, sloten en weilanden die allemaal bedekt waren onder een laag sneeuw van op sommige punten wel een meter dik. Het zou een mooie tocht worden, maar het werd een avontuur vol kameraadschap, verbroedering, kou, en vriendschap.

De foto’s staan bij de albums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.